PLOČICE

Ljepota, trajnost i svestranost čine pločice neizostavnim dijelom svakog interijera.

U stalnoj evoluciji, svijet pločica iz dana u dan usvaja inovativne tehnologije koje ambiciozno pomiču granice dizajna i primjene. Uz neupitnu funkcionalnost, vrhunska keramika kreira izravno i neodoljivo, vizualno baš koliko i taktilno iskustvo.

Izvanredan izričaj ovog starog, a opet uvijek novog materijala ne prestaje iznenađivati. Evokativne i emocionalne, pločice stvaraju ekskluzivan ambijent bez obzira na odabrani stil. Zakoračite u naš asortiman vrhunskih europskih proizvođača keramičkih i porculanskih pločica, i pronađite svoj savršeni interijer ili eksterijer.

Efekti, uzorci, boje

Bezvremena ljepota voli vječne materijale. Inovativne tehnike porculanskim pločicama omogućuju da vjerno utjelove esenciju i šarm bilo kojeg prirodnog materijala, dok istovremeno zadržavaju svoje iznimne performanse.

Kultna ljepota mramora i njegovih sofisticiranih šara i vena oživljena je u pločicama koje zrače elegancijom i ekskluzivnošću. Pločice s efektom drva u svaki prostor donose jedinstvenu, prirodnu toplinu, autentičnost i sklad ovog neodoljivog materijala, u svim njegovim inačicama. Snažna materijalnost kamena pristaje svakom arhitektonskom stilu, a moderne porculanske pločice zadržavaju privlačno bogatstvo tonova i teksture kamena, zajedno s njegovim neponovljivim nesavršenostima. Pločice s karakterom betona ili smole esencijalan su izbor kod prostora nadahnutih ritmom života u velikim metropolama, idealne za stvaranje upečatljivih suvremenih linija i osebujnih tekstura.

Reljefna ili 3D struktura na pločicama tvori površine koje pozivaju na dodir. Linije koje evociraju nabranu tkaninu, pješčanu dinu, tekuću vodu ili geometrijske uzorke stvaraju neprekidnu igru svjetla i sjene, mijenjajući izgled zajedno s količinom i kretanjem svjetla u prostoriji. Dekor pločice, ponajviše korištene za oblaganje zidova, zrače kreativnim potencijalom murala ili tapeta. Floralne ili apstraktne, ali uvijek maštovite, personalizirat će i oživjeti ambijent na rijetko viđen način.

Klasična cigla, interpretirana u novom ključu, savršen je spoj starog i novog, pločica puna karaktera. Slično njima, porculanske pločice s terakota ili tarazzo efektom zrače jedinstvenim vintage šarmom. Industrijski stil najjačeg je protagonista našao u pločicama s efektom metala. Specijalne oksidacijske tehnike ovim pločicama daju avangardan i krajnje vjeran izgled. Pločice s efektom stakla prenose lakoću, preljeve i i refleksije ovog najtransparentijeg od svih materijala, stvarajući luksuzni urbano-industrijski ambijent.

Boje i nijanse

Tehnološke prednosti modernih pločica nisu ograničene na njihovu čvrstoću i dimenzije. Inovativni postupci omogućili su neograničenu paletu boja i nijansi, kolorističkih efekata i detalja prilagodljivih svakoj kolekciji i stilu.

Prirodni, autentični krajolici i materijali evocirani su u luksuznim paletama suptilnih i neutralnih nijansi. Smjele i koloristički razigrane palete oda su životu samom, samopouzdano putovanje u srce boje. Monokromatske ili kontrastne, glamurozne ili minimalistički elegantne, u sjajnim, polusjajnim ili mat izvedbama, boje pločica iz našeg asortimana osvajaju bezvremenom i rafiniranom estetikom.

Malo i veliko

Ljepota živi u raznim dimenzijama. Ekstra velike pločice smanjuju horizontalne i vertikalne spojeve, podajući atraktivan izgled bez rubova i ograničenja. Uz ugođaj prostora koji teče bez zapreke, velike pločice omogućuju slobodu u dizajnu te pojednostavljuju proces polaganja. Male pločice krajnje su svestrane. Omogućuju da se poigrate s bojama i unikatnim uzorcima te tako naglasite ciljane segmente prostora.

Velike ili male koliko želite da budu, moderne pločice samo u jednome nisu spremne na kompromis, a to je superiorna kvaliteta.

Interijeri i eksterijeri

Osim neiscrpnog estetskog potencijala, pločice se mogu pohvaliti i snagom same izvorne sirovine. Načinjene od stabilnog, prirodnog, neotrovnog i nezapaljivog prirodnog materijala koji je otporan na vlagu i ogrebotine, pločice su se prirodno prvi izbor za podne i zidne obloge u domu i oko njega. Kreativan odabir pločica praktički će izbrisati granice između interijera i eksterijera, nenametljivo spajajući prirodu i dom, otvarajući unutarnje prostore prema okućnici i obratno.

Protuklizna svojstva, otpornost na nagle promjene temperature, atmosferske utjecaje i udarce čine pločicu idealnim izborom za balkone, terase, okućnice i bazene. Stvorene da traju, s prirodnom ljepotom koja ne blijedi, porculanske pločice izdržat će test vremena i ukusa.

BRENDOVI U PONUDI