Laminam ventilirane fasade

CULT će biti uz vas na svakom koraku do vaše fasade budućnosti, izrađene od jedinstvenog materijala na svjetskom tržištu – Laminama. Sustav ventiliranih Laminam fasada ujedinjuje najsuvremenija inženjerska rješenja, besprijekorne tehničke karakteristike i estetiku bez premca.

Kao hrvatski partner svjetski renomirane talijanske tvrtke Laminam, CULT se može pohvaliti timom certificiranih stručnjaka s dugogodišnjim i opsežnim iskustvom u dizajnu i montaži Laminam fasada. Štoviše, CULT neprestano organizira edukacije za građevinare i arhitekte, kako bi popularizirao i proširio stručna znanja vezana u ovaj zasluženo proslavljeni materijal.

Idejno rješenje

Blisko surađujući s vama, naši će stručnjaci prikupiti sve tehničke detalje i smjernice vezane uz vašu zgradu, uključujući njenu veličinu, tip, namjenu, karakteristike podloge, brzinu vjetrova i ostalo. Na osnovu svih ulaznih podataka pomoći ćemo vam da odaberete Laminam fasadu koja savršeno odgovara vašim potrebama. Potom ćemo izraditi nacrt, odnosno detaljno idejno rješenje, a po potrebi i profesionalnu 3D vizualizaciju koja će vam krajnje vjerno dočarati izgled vaše buduće fasade.

Projektiranje i ugradnja Laminam fasada podrazumijevaju najviši stupanj stručnosti, poznavanja samog materijala, sustava ugradnje te cjelokupne građevinske problematike ventiliranih fasada. Laminam fasadni sustavi pružaju rješenje za svaku situaciju, svaki tip zgrade, svaki arhitektonski stil, bilo da je riječ o renovaciji ili novogradnji. Raspon obuhvaća ventilirane fasade od Laminama sa sistemom ćelija ili zakovica, fasade učvršćene direktnim lijepljenjem ili vješanjem, ili pak fasade koje kombiniraju Laminam i staklo. Posebna konstrukcijska prednost ovih fasada je što prostor između same vanjske obloge zgrade i fasadnih ploča stvara protok zraka, proizvodeći tzv. efekt dimnjaka koji smanjuje toplinu i uklanja rezidualnu kondenzaciju. Ovakva konstrukcija omogućava instalaciju dodatne termalne, akustične ili vatrootporne izolacije.

Pored svega navedenog, Laminam fasade nude superiorna rješenja u pogledu vanjskog izgleda i estetike cjelokupne zgrade. Nevjerojatno lagane, izvanredno čvrste i krajnje otporne, fasade od Laminama prkose gravitaciji, stvarajući spektakularan vizualni efekt koji je nadahnut bezvremenim prirodnim materijalima poput mramora, kamena i drva.

Statički izračun

Nakon odobrenog idejnog rješenja, naši će inženjeri pristupiti izradi statičkog izračuna. Na osnovu svih ulaznih podataka, a u skladu sa zakonskim propisima te građevinskim normama i standardima, izradit ćemo statički izračun koji predstavlja ključni dokument za dobivanje građevinske dozvole.

Isporuka

Sami ćemo isporučiti sve elemente ventilirane Laminam fasade na vašu lokaciju. Bez obzira na veličinu projekta, s našim timom će svaki dio vaše buduće Laminam fasade sigurno i bez problema dospjeti na mjesto ugradnje. Kao i u svim drugim fazama projekta, s nama je vaša fasada u sigurnim rukama.

Montaža

Nakon isporuke, naši će specijalisti izvršiti i montažu fasade. Kombinirajući građevinsku i tehničku ekspertizu vezanu uz specifične sustave ventiliranih Laminam fasada, stručno i precizno ćemo instalirati vašu fasadu od Laminama, uza sve sigurnosne i druge garancije.
Sva naša tehnička znanja i stručnost u službi su vašeg zadovoljstva i bezbrižnosti, ne samo u fazi izvedbe projekta, nego i svih narednih godinama u kojima ćete uživati u iznimnim performansama i ljepoti vaše ventilirane fasade od Laminama.