MOZAIK

Spoj drevne umjetničke tehnike i najnovijih tehnologija, moderni mozaik neprestano evoluira.

Majstorska baština prošlih vremena koja se promišlja u inovativnom ključu, mozaik predstavlja područje velikog potencijala, osobnog izražaja i stila.

Mozaik dokazuje da malo može značiti puno. Mješavina mašte, strasti, ukusa i ekspertize, moderni mozaik zauzima posebno mjesto u dizajnu javnih i privatnih zdanja.

Impresivan kreativni raspon mozaika omogućuje mu da se uklopi  u svaki prostor i stil. Dijalog između materijala, glazura, efekata i nebrojenih boja, mozaik nalazi svoje mjesto u kupaonicama, kuhinjama, dnevnim boravcima, spavaćim sobama, wellness zonama, interijeru i eksterijeru.

Mnoštvo oblika

Zakoračite u čudesan svijet mozaika, s njegovim uzbudljivim formama. Mali i veći kvadrati ili pravokutnici, rombovi, trake, pravilni ili nepravilni poligoni, trapezoidi i krugovi fantastično se prilagođavaju bilo kojoj površni – ravnoj, nepravilnoj, zaobljenoj, horizontalnoj ili vertikalnoj. Novo razumijevanje tehnika i svrhe mozaika odmiče se od čiste dekoracije prema prostornosti. Dobiveni fuzijom stakla, načinjeni od kamena, keramike, porculana ili laminiranog stakla, sastavni elementi mozaika dostupni su u spektakularnom rasponu boja, efekata i tekstura. Mozaik uistinu ima tisuću lica, i sva mu jednako dobro pristaju.

Mnoštvo materijala

Tehnički i estetski svestran, mozaik neočekivano preobražava materijale od kojih je načinjen. Kamen, s njegovom suptilnom elegancijom i jedinstvenom teksturom, u moaziku dobiva na taktilnosti i lakoći. Keramika i porculan poprimaju dodatnu životnost i zanimljivost. Zahvaljujući tehnološkim inovacijama u staklu, mozaici se pretvaraju o male luminiscentne oceane. Presijavaju se u odsjajima sedefa, poludragog kamenja ili plemenitih metala, zbog čega čak i pri oskudnom osvjetljenju zrače svjetlom i bojom.

Kao originalna pozadina mozaik će vizualno proširiti i produbiti i najskučenije prostore. Izvrsnih tehničkih svojstava, mozaici su iznimno popularni u kupaonicama, bazenima i spa zonama. Nepresušna gama boja, tekstura, materijala i finiša mozaika omogućuje uklapanje s bilo kojom drugom podnom ili zidnom oblogom.

Za svaki tip ambijenta

Neograničen pojedinim stilom, stimulativan, sposoban formirati bilo kakav uzorak ili sliku, moderni se mozaik uklapa su u svaku vrstu ambijenta. Bilo da se koristi kao akcent ili kao dominantna ploha, mozaik uvijek nadmašuje sva vizualna očekivanja.

BRENDOVI U PONUDI