KAMEN

Jedan od najotmjenijih izbora u uređenju doma, kamen je materijal koji je praktički neuništiv i koji s protokom vremena izgleda samo bolje.

Izvrsno se uklapa u suvremene prostore, jednako kao i u tradicionalna i rustična zdanja. Neupitan karakter i jedinstvena tekstura svakog komada kamena prostoru podaruju dubinu i toplinu.

Trajnost kamena kroz vrijeme i kroz kulture je nedvojbena, baš kao i njegov neprolazni šarm. Kameni pod trajat će generacijama, bez krhotina i napuknuća. Porozan ili gust, grub ili gladak, svijetao ili taman, kamen nudi fantastičan raspon izbora za oblaganje podova i zidova.

Odabir kamena

Naši stručnjaci pomoći će vam u odabiru idealnog kamena za vaš dom. Efektan vizualni raspon raznih granita prostire se od plavičastih i ružičastih do sivih i maslinastih nijansi. Zbog svojih je karakteristika granit odličan izbor za vrlo prometne prostorije poput hodnika ili kuhinje. Jednostavna ljepota škriljevca, lakog za održavanje i čišćenje, izvrsno se uklapa u razne dijelove doma. Mramor zrači klasičnim, sofisticiranim stilom u svim svojim inačicama. Veliki raspon nijansi, od sivih, ramosmeđih pa sve do bijelih i tonova meda,  vapnenci i pješčenjaci savršeno se stapaju s rustičnim ambijentima. Protuklizna svojstva i elegancija travertina, kamena koji je bio iznimno cijenjen u antičko doba, čini ga idealnim za prostore poput kupaonica i bazena.

Najmodernije tehnike obrade kamena omogućuju veliki opseg finiša, raznih razina sjaja, tipova teksture ili efekata, za savršenu kooridnaciju s bilo kojim interijerom ili eksterijerom.

Zidne obloge od kamena

Svojom neponovljivim igrom svjetla i sjene, kamen na zidu privlači oko i poziva na dodir. Majstorski uklesani i ritmično raspoređeni, geometrijski uzorci ili organski detalji omogućavaju dodatnu personalizaciju prostora. Svojom osebujnom emotivnošću kamen na zidovima ispisuje neprolaznu poeziju, potvrđujući se kao najklasičniji od svih materijala.

Podne obloge od kamena

Sa svojim prirodnim venama i suptilnim reljefom, kameni podovi prostoru podaruju spoj stabilnosti i suptilne dinamike. Urođene atraktivne nijanse kamena dodatno su naglašene njegovom jedinstvenom i neponovljivom teksturom koja je vidljiva u svakom centimetru površine. Obzirom na tip i mineralni sastav, kameni podovi dostupni su u velikom varijetetu, od bijelih, žućkastih i bež tonova, preko zelenkastih, plavkastih ili ružičastih, pa sve do sivih i crnih nijansi. Glatka završna obrada sukladna je suvremenom, čistom ugođaju, dok kamen s namjerno nepravilnim rubovima ili efektom iznošenosti pristaje prostorima koji ciljaju na dojam opuštene autentičnosti, sugerirajući da se u njima već dugo živi.

BRENDOVI U PONUDI