Atmosphera’s world and vision

ATMOSPHERA je ime za vanjski dizajn i referentna točka za međunarodno tržište više od 20 godina koji diktira stil i profinjenost. Kontinuirano traga za inovativnim rješenjima, istražujući brojne situacije, složena tržišta i različite kulture od kućnog okruženja do ugostiteljskih prostora, od svijeta wellnessa do brige o javnim prostorima u profesionalnom okruženju.

Dnevne sobe, kontemplativna mjesta, blagovaonice i radna mjesta, poslovni i javni prostori, sve do najintimnijih kutova kuća i njihovih niša; skup prizora i atmosfera, a ne objekata. Scene priča u kojima su protagonisti ostavili tragove svoje prisutnosti, ali prije svega interpretacije onoga što su u tom okruženju ostvarili.

Od odmora u hladovini drveća, do koncentriranog učenja više sati, od kontemplacije do osvježenja, od samoće do dijeljenja u društvu sve to zadovoljava Atmosphera vanjski namještaj. Atmosphera brine o životu na otvorenom i slavi ljepotu prirode, uz to veliki doprinos daje u stvaranju proizvoda koji brinu o okolišu i održivosti.

Svi proizvodi dizajnirani su i razvijeni u području dizajna i marketinga od strane predanog tima, budući da vjeruju u čvrstu vezu između identiteta tvrtke i proizvoda. Ideje se rađaju iz iskustava, putovanja i cjelokupnog vanjskog okruženja u stalnom razvoju. Atmospherini dizajneri oslanjaju se na sva ta iskustva, stvarajući predmete koji odražavaju talijansku kulturu i stil koji je vidljiv u svakom detalju i želju da budu prisutni sa svojim jedinstvenim proizvodima u cijelom svijetu.

Jedan od tih projekata koji je ostvaren izvan granica Italije, realiziran je s Cultom kao ekskluzivnim distributerom za Hrvatsku, a nalazi se u našem Splitu. U predivnom hotelu Ambasador koji je poprimio novo ruho nakon renovacije, smjestio se Atmospherin vanjski namještaj. Moderna profinjenost susreće se s mediteranskom jednostavnošću u hotelu Ambasador, Split. Meke i udobne kolekcije Soft i Switch odabrane su za ovaj projekt, u skladu s formalnim, čistim linijama Lagune i Nirvane. Kolekcija namještaja spaja udobnost, kvalitetu i estetski užitak gdje se oblici i materijali spajaju u međusobnoj vezi.

Svaki projekt ima svoje potrebe i izbor elemenata koji će dovesti do njegove realizacije, a potrebno ga je koordinirati kroz organiziranu strukturu, a ovo je jedan od tih projekata na koji smo kao tvrtka CULT jako ponosni.

Za više detalja posjetite izložbeni centar Cult, a naše će vam stručno i uslužno osoblje uvijek rado pomoći oko vašeg odabira i pružiti vam sve dodatne informacije i savjete.

 

Izvor fotografija: Hotel Ambasador Split