VENTILIRANE FASADE

Kad javnost ocjenjuje zgradu, oni to čine ocjenjujući samu fasadu. Međutim, fasada nije samo lijepo lice zgrade- to je presudni element uspješne zgrade koja određuje i njenu estetiku i performanse.

Misija Culta je ovu temu približiti struci i investitorima, ponuditi potporu u edukaciji, projektiranju, specifikaciji i izračunu investicije. Ukoliko imate potrebu na ovu temu obratite nam se kroz KONTAKT podatke, a mi će mo Vam uz pomoć našeg tima, stručne osobe i proizvođača isporučiti najoptimalnije rješenje!

O fasadama

Fasadno platno ili ovojnica zgrade, danas je podjednako važna ne samo zbog estetike I izgleda zgrade, već ima značajan utjecaj na kvalitetu života i životnog prostora,na uštedu energije i dugoročne kvalitativne učinke općenito.Ventilirane fasade su bile poznate od davnina starim graditeljima drvenih kuća na dalekom sjeveru zbog dodatne toplinske izolacije, a zadnjih 50–tak godina sve više zauzimaju mjesto u globalnoj modernoj gradnji rješenjima fasada obiteljskih, hotelskih,poslovnih, sportskih, rekreacijskih… gotovo svih vrsta objekata.

Mi smo se unutar naše ponude opredijelili na Porculanske fasade LAMINAM.

Zašto LAMINAM?

Proizvod je izrađen korištenjem naprednih tehnika, ploče kombiniraju smanjenu debljinu i velike formate 3000x1000mm, težina im iznosi svaga 8,2 kn/m2 s vrlo visokom otpornošću na mehanička naprezanja, kemikalije, habanje, ogrebotine, duboku abraziju i savijanje, lako se uklanjaju, otporne su na mraz, vatru, plijesan i UV zrake. Sve značajke i kromatska svojstva ploča su nepromjenjiva i ostaju nepromijenjena tijekom vremena i u prisutnosti svih vrsta vremenskih uvjeta. Revolucionarni materijal koji poštuje okoliš: prirodne sirovine, održiva tehnologija, proizvodi koji se u potpunosti mogu reciklirati. Dostupne su u 90 boja i tekstura.

Karakteristike LAMINAM ploče:

Montaža LAMINAM ploče:

Unutar odabira investitorima se nudi nekoliko različitih rješenja, tzv.Kontaktna fasada direktnim ljepljenjem na izoliranu podlogu ili vješanjem tzv.Ventilirana fasada.

Kontaktna fasada – instalacija na toplinsku izolaciju direktnim ljepljenjem.

Kontaktna fasada-instalacija na vlaknaste cementne ploče – Ovaj sustav omogućava i bolju toplinu izolacije, a posebno je koristan za nestabilne ili neravne podloge.

Ventilirana fasada – sistem ćelija – Ploče se vješaju strukturnim silikonom ili metalnim kopčama u okvir.Ovaj sustav nudi neke prednosti: kontrola kvalitete proizvodnje u radionici i izvrsna preciznost obrade.Ugradnja ploča na potkonstrukciju je vrlo jednostavna i brza.

Ventilirana fasada – učvršćivanje zakovicama – Ploče su ugrađene na fasadu pomoću sustava zakovice što je vidljivo izvana.Pploče moraju biti perforirane prije instalacije. Između ploče nanosi se neoprenska adekvatna tanka brtva i zakovice. Podkonstrukcija na koju se ploča nanosi pomoću zakovice,obično se postavlja na udaljenosti od 50 cm ili 75 cm.Zakovice se na zahtjev mogu lakirati u boji ploče.

Ventilirana fasada – učvršćivanje direktnim ljepljenjem – Sustav izravnog pričvršćivanja koristi strukturni silikon ili poliuretan ljepila. Silikonski ili poliuretanski sloj se nanosi vertikalno na metalni profil potkonstrukcije; nakon što je ploča pričvršćena na vertikalni profil.Podkonstrukcija se postavljaja na udaljenost od 50 cm ili 75 cm.

Ventilirana fasada – učvršćivanje otvorenim vješanjem – Ploče se učvršćuju na podkonstrukciju pomoću metalnik vidljivih ovjesa.Posebnosti ovog sustava su što se ploče mogu ugraditi na fasadi bez posebne obrade na rubovima. Vješanje je vidljivo izvana a na zahtjev može biti bojano u boji pločice. Podkonstrukcija se postavlja udaljenost od 50 cm ili 75 cm.

Ventilirana fasada – kombinacija Laminam ploča i stakla – Laminam ploče mogu uspješno integrirati na profile koji se koriste za staklene fasade.

Zašto LAMINAM fasada?

Zimski period:Laminam fasada štiti zgradu od vremenskih nepogoda. U Dodatku toplinska izolacija zadržava stabilnu temperatura unutar zgrade.

Ljetni period:Laminamova fasada štiti zgradu od sunčevog zračenja. Povrh toga efekt dimnjaka stvoren unutar zidne šupljine proizvodi prirodnu ventilacija koja evakuira toplinu.

Primjeri: